LLISTAT D'ESPECIES

dissabte, 7 de gener del 2012

Gaura lindheimeri



Gaura lindheimeri

Família: Oenotheraceae
Origen:

Descripció: és una planta herbàcia perenne que creix fins 50-150 cm d'alçada, amb tiges ramificades densament agrupades que creixen d'un rizoma subterrani. Les fulles són finament peludes, lanceolades, de 1-9 cm de llarg i 1-13 mm d'ample, amb un marge gruixut dentat. Les flors es produeixen en una inflorescència 10-80 cm de llarg, són de color rosa o blanc, de 2-3 cm de diàmetre, amb quatre pètals de 10-15 mm de llarg i estams llargs.

Hàbitat: es tracta d'una planta que bé es pot situar en un emplaçament de semi-ombra com a ple sol, encara que potser es trobi millor en una circumstància assolellada sempre que sigui moderadament intensa. De la mateixa manera tampoc té una preferència específica per un tipus de sòl en particular, només caldrà tenir un singular cura amb els sòls xops ja que en aquest cas, arruïnarà el seu desenvolupament.
Té una excel · lent capacitat per sobreviure períodes de manca de reg sense massa problemes, però si és important que compti amb un sòl ben drenat.

Manteniment: quan les flors disminueixin a l'estiu es pot donar una poda perquè guanyi en espessor la floració durant la tardor. A l'arribada de l'hivern i després de la floració s'han de tallar les tiges arran de terra.
La reproducció es fa de manera senzilla a través de llavors, de la mateixa forma fàcil es pot dividir la mata a la primavera per obtenir noves plantes.

Existeixen cultivars de floració blanc pur, rosa pàl·lid i rosa penetrant, així mateix, alguna varietat es manifesta inicialment de color blanc per tornar després amb un cert matís rosaci.